Verktygen DISC och Motivator

DISC är ett beteende- och kommunikationsverktyg och Motivator är en drivkraftsanalys, med Margareta Carlsson, Solberga Station
Uppgifter
Datum
October 17, 2023
17:00-21:00
Ort & adress
JSC i Nässjö
Kan du delta via Zoom?
Nej
Pris
Kostnadsfritt för medlemmar. Lätt måltid till självkostnadspris.
ANMÄL DIG

Som medlem kommer din personliga inbjudan 14 dagar innan evenemanget via mail.

Är du inte medlem är du välkommen att delta som gäst.

Anmälan dagen innan senast kl 12 via
bpwjonkoping@hotmail.com

Margareta kommer att presentera analysernas möjligheter för oss och nyttan med att genomföra en sådan själv eller som företagare på sina anställda.

Våra medlemmar erbjuds att göra en eller båda analyserna med hjälp av Margareta efter medlemskvällen. Oavsett om man gör analysen eller inte har man nytta av kvällen och dess reflektioner.

Priset för en analys är 500 kr exkl moms. Vill man göra båda är special priset från Margareta 1000 kr exkl moms. Möjligheten presenteras denna kväll.

På denna träff är endast våra medlemmar välkomna.

 

DISC Deluxe

DISC är ett av världens mest använda verktyg, en modell för att förstå människors kommunikationsstilar och ett sätt att identifiera beteendestilar för att underlätta och förbättra interaktion mellan människor. DISC ger ökad förståelse för den egna beteende- och kommunikationsstilen och hur den påverkar andra samt hur man själv påverkas av andra – styrkor och utmaningar exempelvis i vardagligkommunikation, i förändring och vid stress. Syftet med DISC är att öka självkännedom och förmåga till flexibilitet och anpassning i den egna kommunikationen.

Motivator

Motivator är en drivkraftsanalys som visar på vad det är som driver olika individer och hur dessa olika drivkrafter påverkar varandra. Motivator mäter sju motivationsdimensioner. Ingen drivkraft står för sig själv, de interagerar alla med varandra på olika sätt. Människor med hög självmedvetenhet och självinsikt bygger och upprätthåller i högre grad goda relationer med andra. Att odla personlig mognad inkluderar att lära känna sig själv och dra slutsatser av den kunskapen. Om jag förstår vad som driver mig så kan jag i högre grad idka självledarskap och det i sin tur ger mig större chans att lyckas med det jag vill lyckas med i livet, i stort och smått. Om jag förstår vad som inte driver mig så kan jag också förstå vad som dränerar min energi och begränsar mitt engagemang och min effektivitet.